Kdo je to?
Kdo je Jimmy Connors? Životopis Jimmy Connors, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jimmy Connors

Kdo je Jimmy Connors? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jimmy Connors (James Connors) je bývalý americký profesionální tenista.
Tenisu se věnoval už od dětství a vzhledem k tomu, že se mu dařilo vyhrávat turnaje již ve velmi nízkém a také adolescentním věku, bylo zřejmé, že se jedná o budoucí hvězdu.
Jimmy Connors se stal profesionálem v roce 1972. Rok 1974 patřil mezi vrcholy jeho kariéry a byl pro něj naprosto triumfálním - kromě French Open totiž Connors vyhrál všechny zbylé tři grandslamy (tedy US Open, Australian Open a Wimbledon). Kromě toho se také v tomto roce poprvé stal světovou jedničkou.
V 70. letech a na počátku osmdesátek, kdy byl na vrcholu, pak přišlo pět dalších grandslamových titulů. Connorsovým nejoblíbenějším grandslamem se stal US Open, který vyhrál ještě v letech 1976, 1978, 1982 a 1983. V roce 1982 pak přidal ještě jeden titul na Wimbledonu. Celkem vyhrál Jimmy Connors 8 grandslamů a z dalších turnajů si v průběhu své kariéry přivezl 109 titulů.
Přestože ve druhé polovině 80. let už Connors velké turnaje nevyhrával, stále se držel ve světové špičce a na jednotlivých grandslamech pravidelně dosahoval na semifinále nebo čtvrtfinále. Ještě ve 39 letech si zahrál semifinále na US Open (1991).
Svou profesionální sportovní kariéru Jimmy Connors ukončil v roce 1996.
Po skončení vlastní kariéry působil Connors jako trenér (zřejmě nejvýznamnější byla jeho spolupráce s americkým tenistou Andym Roddickem). Působí také jako tenisový komentátor.
Do Mezinárodní tenisové síně slávy byl Jimmy Connors uveden v roce 1998.



Kdo je Jimmy Connors? Životopis Jimmy Connors, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Jimmy Connors

Národnost: americká
Datum narození: 2. září 1952
Místo narození: East St. Louis, Illinois, USA

Popis osobnosti Jimmy Connors můžete sdílet s partnery, kolegy a kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Ego? Vzpomněli byste si na význam slova Definice? Znáte definici termínu Nádrh? Znáte definici termínu Dropbox?

Klíčová slova: wikipedie, lexikon, sport, Jimmy Connors, život, sport, wiki, zajímavosti, kde se narodil Jimmy Connors?, Jimmy Connors, kdo je Jimmy Connors?, datum narození, místo narození, narození, popis, vysvětlení

Pojem Jimmy Connors je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Jimmy Connors v následujících zdrojích

Zkusit najít Jimmy Connors ve vyhledávači Yahoo

Hledat výraz Jimmy Connors v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat heslo Jimmy Connors na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Jimmy Connors ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Jimmy Connors na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Jimmy Connors například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Vybrané odborné pojmy, osobnosti, termíny a slova

Životopis, kdo je Jimmy Connors? Stručná biografie

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Jimmy Connors? Kdy se narodil Jimmy Connors? Kde se narodil Jimmy Connors? Jimmy Connors patří do sekce Sport

Kategorie sport, judista, jimmy Connors, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Jimmy Connors dejme tomu ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jimmy Connors i v jiné kategorii než je sport.